ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: η απάντηση στον καρκίνο του δέρματος

Ολοένα και περισσότερα εμφανίζονται τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος τις τελευταίες δεκαετίες. Ήδη το 2000 καταγράφηκαν παγκοσμίως 37.000 θάνατοι και 132.000 περιστατικά που διαγνώστηκαν με μελάνωμα, όπως αναφέρεται σε άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό “Annals of Oncology”.

Περισσότερα...

Η Μεσογειακή Διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Internal Medicine, μία διατροφή που βασίζεται στα μεσογειακά πρότυπα, ενισχυμένη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να μειώσει κατά 30% τον κίνδυνο ανάπτυξης σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 σε άτομα με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Περισσότερα...

Το αμύγδαλο στη ζωή μας

Σε μια από τις βασικές θέσεις της Μεσογειακής πυραμίδας συναντάμε μια κατεξοχήν παρεξηγημένη ομάδα τροφίμων, τους ξηρούς καρπούς. Η θέση τους εκεί αποδεικνύει την υψηλή τους θρεπτική αξία, η οποία ευθύνεται για τη σημαντική συνεισφορά τους στην υγεία.

Περισσότερα...

Ρύζι, η βάση της Μεσογειακής Διατροφής και όχι μόνο

Σε μια εποχή που η Μεσογειακή Διατροφή κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τη βάση της κατέχει η ομάδα των δημητριακών. Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων με υψηλή θρεπτική αξία όπως είναι τα αδρά επεξεργασμένα δημητριακά και τα προϊόντα τους, δηλαδή το ψωμί ολικής άλεσης, οι φρυγανιές, τα ζυμαρικά, το ρύζι κ.ά.

Περισσότερα...

Το φουντούκι και τα μυστικά του

Σε όλα τα κινούμενα σχέδια που παρακολουθούσαμε μικροί θυμόμαστε πολλές φορές μικρά σκιουράκια να ψάχνουν απελπισμένα για να βρουν λίγα φουντούκια τα οποία κατανάλωναν με πάθος. Μήπως, τελικά, γνωρίζουν κάτι που εμείς τυγχάνει να αγνοούμε;

Περισσότερα...

Χωριάτικη σαλάτα. Ένα Μεσογειακό πιάτο που τα έχει όλα!

Βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού. Ζέστη, μπάνια, χαλάρωση είναι τα απαραίτητα συστατικά για να περάσετε καλά τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Περισσότερα...

Ο ρόλος του καλίου στη διατροφή και στην αρτηριακή πίεση

Το κάλιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο και αποτελεί βασικό στοιχείο των κυττάρων. Είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των σκελετικών μυών και της καρδιάς. Βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, κυρίως φρούτα και λαχανικά, καθώς και στα γαλακτοκομικά και το κρέας αλλά και σε εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως είναι τα ροφήματα γιαουρτιού. Συσχετίζεται αρνητικά με την υπέρταση και ανταγωνίζεται το νάτριο με αποτέλεσμα να συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html