Αλλεργία

Στην αλλεργία παθολογικές καταστάσεις όπως το άσθμα, η ρινίτιδα, η κνίδωση, η αναφυλαξία, εκδηλώνονται ως αποτέλεσμα υπερευαισθησίας του οργανισμού σε ουσίες του περιβάλλοντος που ονομάζονται αλλεργιογόνα.
Οι συνήθεις αλλεργίες, διαιρούνται σε κνίδωση και αγγειοίδημα, άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, αναφυλαξία.

Περισσότερα...

Ρομποτικό «γάντι» βοηθά την καρδιά να χτυπά

Αμερικανοί επιστήμονες κατασκεύασαν ένα ρομποτικό «γάντι» που μπορεί να βοηθήσει την καρδιά να συνεχίσει να λειτουργεί φυσιολογικά, όταν έχει βλάβη. Το ειδικό χιτώνιο αγκαλιάζει το εξωτερικό της καρδιάς και την πιέζει, μιμούμενο τη δράση του καρδιακού μυός.

Περισσότερα...

To θέμα της αιμοδοσίας στην Ελλάδα

Καθώς τις τελευταίες ημέρες το θέμα της επάρκειας αίματος και των επιπτώσεων της, απασχολεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, του υπουργείο Υγείας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, προκειμένου να διευκρινίσει ορισμένα πράγματα.

Περισσότερα...

Παραγεμισμένο στομάχι που παραπονιέται;

Μήπως μετά από το χθεσινό γεύμα νιώθετε κάπως ‘’παραγεμισμένοι’’ και βαρυγκομαχάτε; Μην ανησυχείτε! Ένα βαρύ στομάχι, ειδικά αυτές τις μέρες, είναι δικαιολογημένο και όχι ασυνήθιστο. Μπορεί να συμβεί από τους πιο καλοφαγάδες ακόμη και στους πιο λιτοδίαιτους, να ξεφύγουμε στο φαγητό και τα συμπτώματα του πόνου στο στομάχι να εμφανιστούν.

Περισσότερα...

Σχεδιάζοντας σωστά το πρόγραμμα του γυμναστηρίου

Πηγαίνετε καθημερινά στο γυμναστήριο; Ασκείστε με πείσμα αλλά δεν βλέπετε τα επιθυμητά αποτελέσματα; Χάνετε μήπως βάρος ενώ θέλετε να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα; Έχετε διαβάσει όλα τα περιοδικά αλλά δεν βγάζετε άκρη; Μήπως το πρόγραμμα σας δεν ανταποκρίνεται στους στόχους που έχετε θέσει; Πριν μιλήσετε με το γυμναστή σας είναι καλό να γνωρίζετε κάποια πράγματα για το πώς σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη και ποιες παράμετροι λαμβάνονται υπόψη.

Περισσότερα...

Τι σημαίνει ζωντανό γιαούρτι και τι επιδόρπιο γιαουρτιού;

Ιδιαίτερα γευστικό, δροσερό, αποτελεί πολύ καλή επιλογή ενδιάμεσου γεύματος αλλά συχνά συνοδεύει και ορισμένα κυρίως γεύματα μας. Το γιαούρτι κατέχει βασική θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, τόσο για τη συμβολή του στη ρύθμιση και απώλεια του σωματικού βάρους μας αλλά και για την υψηλή θρεπτική του αξία.

Περισσότερα...

Λοιμώξεις απο χλαμύδια

Tα χλαμύδια είναι λοιμογόνοι μικροοργανισμοί, αρκετά διαδεδομένοι, που προκαλούν τρία είδη νοσημάτων στον άνθρωπο.

Περισσότερα...

Δίαιτες express

Οι δίαιτες express είναι εξαιρετικά υποθερμιδικές – στερητικές δίαιτες που οδηγούν σε ταχεία απώλεια βάρους. Είναι εξαιρετικά δημοφιλείς δίαιτες που ακολουθούνται από τα υπέρβαρα άτομα κυρίως κατά το καλοκαίρι.

Περισσότερα...

Κράμπες

Πρόκειται για ακούσιες επώδυνες εντοπισμένες συσπάσεις των μυών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από απότομη έναρξη και μικρή διάρκεια. Η φυσιολογική σύσπαση των μυών προϋποθέτει την ομαλή λειτουργία του μυός αυτού καθεαυτού, την ομαλή λειτουργία παρακείμενων αρθρώσεων, την ομαλή λειτουργία της νευρομυϊκής σύναψης – νεύρων - κεντρικού νευρικού συστήματος που ρυθμίζουν την λειτουργία του μυός, την ομαλή τροφοδοσία με αίμα, τη σωστή περιεκτικότητα του αίματος σε ορισμένες ορμόνες, βιταμίνες και στοιχεία, με παράλληλη απουσία ορισμένων τοξινών, βλαπτικών αντισωμάτων, τοξικών παθογόνων.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html