Πώς η ζάλη σχετίζεται με την άνοια

Όσοι βιώνουν συχνά ορθοστατική υπόταση, δηλαδή πτώση της αρτηριακής πίεσης και ζάλη όταν σηκωθούν ξαφνικά όρθιοι, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για άνοια, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Περισσότερα...

Η μεσογειακή διατροφή σώζει τον εγκέφαλο

Είναι γνωστό από καιρό ότι η μεσογειακή διατροφή κάνει καλό στην υγεία μας, αλλά μια νέα μελέτη δείχνει ότι μπορεί να ωφελήσει πέρα από το σώμα και τον εγκέφαλό μας, επιβραδύνοντας τη γήρανσή του.

Περισσότερα...

Όσοι μιλούν γρήγορα, δεν λένε περισσότερα

Οι άνδρες μεταφέρουν περισσότερες πληροφορίες από τις γυναίκες, όταν και οι δύο μιλάνε. Από την άλλη, ένας άνθρωπος –ανεξαρτήτως φύλου- μεταφέρει περίπου τις ίδιες πληροφορίες, δηλαδή τελικά λέει τα ίδια πράγματα, είτε μιλά γρήγορα είτε αργά.

Περισσότερα...

Τίποτα δεν είναι δεδομένο!

Συνήθιζα να ζηλεύω τους ανθρώπους που μπορούσαν να έχουν μια φυσιολογική ζωή χωρίς φάρμακα, γιατρούς και θεραπείες.

Περισσότερα...

Αυτοβοήθεια: Κρίσεις πανικού, 5 βήματα αντιμετώπισης

Εκεί που καθόμαστε ήρεμοι και πίνουμε το ποτό μας, ξαφνικά νιώθουμε ότι ο κόσμος χάνεται, η καρδιά χτυπάει με τους πιο τρελούς ρυθμούς, ανασαίνουμε μετά βίας, μουδιάζουμε, ιδρώνουμε, όλες οι αρνητικές σκέψεις περνάνε από το μυαλό μας. Νοιώθουμε ότι θα πάθουμε κάτι κακό.

Περισσότερα...

Ο δεκάλογος της θετικής ψυχολογίας

Η αξία της θετικής σκέψης στην ψυχολογία των ανθρώπων είναι αδιαμφισβήτητη. Όλοι μιλούν για θετικά συναισθήματα, θετική ενέργεια… και έχουν δίκιο.

Περισσότερα...

Το χαμόγελο ευεργέτης της καθημερινής ευτυχίας

Πολλές έρευνες, πολλές μελέτες, μιλούν για την ευεργετική επίδραση του χαμόγελου στη ζωή μας. Στοιχεία που άλλα αποδυκνείονται επιστημονικά κι άλλα επιβεβαιώνονται εμπειρικά,  συνιστούν το χαμόγελο ως μια κύρια πηγή ευ ζωής:

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html