psariaΗ κατανάλωση ψαριών έχει συνδεθεί με πληθώρα ευεργετικών δράσεων στον οργανισμό μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και σε κάποια μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως είναι ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο και το ιώδιο.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ουσίες που δεν μπορούν να συντεθούν από τον οργανισμό και λαμβάνονται μέσω της διατροφής μας. Υπάρχουν κυρίως στα ιχθυέλαια όπως είναι το μουρουνέλαιο, αλλά και στη σάρκα ψαριών, όπως ο σολομός, η πέστροφα, η μουρούνα, ο τόνος, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και η ρέγγα.

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html