Ανακαλύφθηκαν νέα γονίδια που συνδέονται με τον καρκίνο των όρχεων

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορούν να εντοπίσουν τους άνδρες που κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο των όρχεων, καθώς ανακάλυψαν μια νέα ομάδα γονιδίων που συνδέονται με την ασθένεια.

Περισσότερα...

Ο ΙΣΑ ζητά την κάλυψη του εμβολίου της Μηνιγγίτιδας Β

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει λάβει πολλές καταγγελίες από ιατρούς και ασθενείς για τη μη δυνατότητα συνταγογράφησης του εμβολίου για την Μηνιγγίτιδα Β.

Περισσότερα...

Ο γάμος και η πατρότητα… παχαίνουν

Η οικογενειακή κατάσταση ενός άνδρα μπορεί να συνδέεται με… την περιφέρεια της μέσης του. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Social Science and Medicine, οι παντρεμένοι άνδρες έχουν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) σε σύγκριση με τους ανύπανδρους άνδρες, με τον μέσο σύζυγο να ζυγίζει τρία κιλά περισσότερο από τον τυπικό εργένη.

Περισσότερα...

Ψηλός και υγιής; Καλοκαίρι γεννήθηκες!

Συνηθίζουμε να θεωρούμε ότι αρκετά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητάς μας έχουνε σχέση με το πότε γεννηθήκαμε, όχι βεβαίως λόγω επιστημονικών δεδομένων αλλά λόγω του ζωδίου μας!

Περισσότερα...

Τι κινδύνους κρύβει η συσσώρευση των σκουπιδιών

Καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους συνεχίζουν την απεργία τους και η αποκομιδή των σκουπιδιών δεν πραγματοποιείται, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπογραμμίζει τους κινδύνους που εγκυμονεί η εκτεταμένη συσσώρευση και παραμονή απορριμμάτων για την δημόσια υγεία, ιδιαίτερα σε περιβάλλον αυξημένων θερμοκρασιών.

Περισσότερα...

Τα αστέρια της Μπαρτσελόνα βοηθούν την επιστήμη!

Ένας νέος τρόπος εντοπισμού της σοβαρότητας των μυϊκών τραυματισμών θα μπορούσε να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στην ενεργό δράση πιο γρήγορα, σύμφωνα με έρευνα.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html