Μια μπίρα κάνει τη διαφορά!

Ερευνητές από την Ελβετία επιβεβαιώνουν αυτό που οι περισσότεροι από εμάς ήδη γνωρίζουν – ότι ένα ποτήρι μπίρα μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο κοινωνικούς.

Περισσότερα...

Το πόρισμα για την ιατρική χρήση κάνναβης στην Ελλάδα

Στο συμπέρασμα ότι είναι αποδεκτές οι φαρμακολογικές ιδιότητες της κάνναβης, κατόπιν εγκριτικών διαδικασιών, είτε με τη μορφή δραστικών ουσιών, που περιλαμβάνονται στο φυτό, είτε εκχυλισμάτων ή τμημάτων του φυτού, καταλήγει το πόρισμα που παραδόθηκε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Περισσότερα...

Ο υπερβολικός ύπνος ίσως είναι σημάδι του Αλτσχάιμερ

Ο ύπνος για περισσότερες από εννέα ώρες κάθε βράδυ θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι της νόσου του Αλτσχάιμερ, όπως υποστηρίζει νέα έρευνα.

Περισσότερα...

Ακόμη πιο κοντά στο εμβόλιο κατά του HIV

Μια νέα θεραπεία κατά του HIV που βασίζεται στον εμβολιασμό έχει πετύχει την καταστολή του ιού σε πέντε ασθενείς, δημιουργώντας ελπίδες ότι περαιτέρω έρευνα θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη του AIDS, χωρίς την ανάγκη για καθημερινή φαρμακευτική αγωγή.

Περισσότερα...

Αναλγητικό από… δηλητήριο

Το δηλητήριο από ένα μικρό σαλιγκάρι της θάλασσας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μιας θεραπείας για τον χρόνιο πόνο, όπως υποστηρίζουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Η βιταμίνη D προστατεύει από τη γρίπη

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D προστατεύει από τις οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τα συμπληρώματα βιταμίνης D έχουν αποτελέσει ένα καυτό θέμα στους ιατρικούς κύκλους τα τελευταία χρόνια, με ορισμένους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι η χρησιμότητά τους παραμένει αβέβαιη.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html