Σε τρεις χώρες θα δοκιμαστεί το εμβόλιο κατά της ελονοσίας

Το πρώτο εμβόλιο κατά της ελονοσίας στον κόσμο θα αρχίσει να διατίθεται το 2018 σε τρεις χώρες, την Γκάνα, την Κένυα και το Μαλάουι. Το εμβόλιο RTS, S εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα για να επιτίθεται στο παράσιτο της ελονοσίας, το οποίο εξαπλώνεται με το τσίμπημα κουνουπιών.

Περισσότερα...

Το χάπι της άσκησης

Εδώ και πολλά χρόνια είναι επιστημονικό δεδομένο ότι η άσκηση φέρει πολλαπλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Βελτιώνει την υγεία, τη μεταβολική λειτουργία, ενώ βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και οργάνων όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος και το ήπαρ.

Περισσότερα...

H μητέρα κληροδοτεί τα παιδιά με… φαλάκρα

Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν 287 παραλλαγές του ανθρωπίνου γονιδιώματος, που σχετίζονται με πάνω από 100 γονίδια και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης φαλάκρας στους άνδρες.

Περισσότερα...

Η λύση για τη δυσοσμία του ιδρώτα υπάρχει (αλλά δεν θα σας αρέσει)

Υποφέρετε από δυσοσμία σώματος; Για κάποιους λίγους άτυχους, δεν έχει σημασία πόσο συχνά κάνουν μπάνιο, η έντονη και ενοχλητική μυρωδιά του ιδρώτα τους δεν μπορεί να απομακρυνθεί ή να καλυφθεί – αλλά η επιστήμη θα μπορούσε να έχει τη λύση που ψάχνουν απεγνωσμένα.

Περισσότερα...

Περπάτημα με το… αζημίωτο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι και διαφόρων ειδών κίνητρα που μπορούν να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους. Ένας από τους πλέον… σίγουρους είναι φυσικά τα χρήματα: αυτό προφανώς σκέφτηκαν οι δημιουργοί της Bitwalking, ενός καινούριου ψηφιακού νομίσματος με το οποίο ανταμείβεται η κίνηση. Το κόνσεπτ της ιδέας είναι ότι όσο περισσότερο περπατά κάποιος, τόσα περισσότερα χρήματα βγάζει!

Περισσότερα...

Ο βάτραχος που θα νικήσει τη γρίπη!

Ισχυρές νέες θεραπείες για τη γρίπη θα μπορούσαν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας ένα μόριο που βρέθηκε στη βλέννα ενός βατράχου, καθώς οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι καταστρέφει τον ιό. Η βλέννα από ένα πολύχρωμο είδος ινδικού βάτραχου περιέχει μια ένωση που σκοτώνει τη γρίπη, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Immunity.

Περισσότερα...

Η συσκευή που διαβάζει τη σκέψη

Μια συσκευή που μπορεί να διαβάσει τo μυαλό των ανθρώπων ανιχνεύοντας τα εγκεφαλικά τους κύματα ακούγεται να προέρχεται από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αποτελεί όμως πραγματικότητα και είναι μια σημαντική εφεύρεση που θα μπορούσε τελικά να επιτρέψει σε άτομα με σύνδρομο εγκλεισμού να επικοινωνούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html