Εντατική θεραπεία του διαβήτη με ινσουλίνη

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από ανώμαλο μεταβολισμό του σακχάρου των λιπών και των πρωτεϊνών, όλων των βασικών δηλαδή υλικών που χρησιμοποιεί ο οργανισμός στην δομή και στις καύσεις του. Παρά το γεγονός ότι αυτή καθεαυτή η ενεσοθεραπεία με ινσουλίνη μειώνει δραματικά την ποιότητα ζωής των διαβητικών ασθενών, είναι παγίως διαδεδομένη στο κοινό η αντίληψη ότι ο σοβαρός διαβήτης πρέπει να θεραπεύεται με την χορήγηση ινσουλίνης. Αυτό εν μέρει ενισχύεται από μια επιθετική επικρατούσα θεραπευτική πολιτική στην Ελλάδα, όπου, παρά την ύπαρξη μοντέρνων αντιδιαβητικών δισκίων, η εντατική ινσουλινοθεραπεία αντιμετωπίζεται ως εύκολο καταφύγιο, στις σοβαρές περιπτώσεις διαβήτη, λόγω της αμεσότερης γλυκαιμικής ρύθμισης που προσφέρει.

Περισσότερα...

Υψηλός αιματοκρίτης

H αύξηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, με αποτέλεσμα την αύξηση της αιμοσφαιρίνης ή του αιματοκρίτη δεν συνοδεύεται συχνά από εμφανή συμπτώματα. H διαταραχή ανευρίσκεται τυχαία στο check up.

Περισσότερα...

Χαμηλά αιμοπετάλια

Τα αιμοπετάλια αποτελούν κύτταρα του αίματος, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την πήξη του αίματος. Tα προγονικά κύτταρα των αιμοπεταλίων είναι τα μεγακαρυοκύτταρα, τα οποία ευρίσκονται στο μυελό των οστών.

Περισσότερα...

Δυσοσμία σώματος

Αρκετοί άνθρωποι σήμερα υποφέρουν από κακή μυρωδιά σώματος ή μασχάλης. Ορισμένες φορές το πρόβλημα εξελίσσεται σε επίμονη, μόνιμη κακοσμία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η δυσοσμία εμφανίζεται κατά περιόδους.

Περισσότερα...

Αλλεργικό σοκ

Πρόκειται για επικίνδυνη αλλεργική αντίδραση. Το αλλεργικό σοκ εμφανίζεται σε ευαίσθητα άτομα μετά την χορήγηση του αλλεργιογόνου, συνήθως με ένεση και σπανιότερα μετά από εισπνοή - κατάποση.

Περισσότερα...

Αλκαλική φωσφατάση : μια χρήσιμη εργαστηριακή εξέταση

Η ολική αλκαλική φωσφατάση του αίματος, είναι ένα ένζυμο, το οποίο περιλαμβάνει αρκετές μορφές και παράγεται σε αρκετούς ιστούς του σώματος. Έχουν ευρέως μελετηθεί τέσσερα γονίδια που κωδικοποιούν τα αντίστοιχα ισοένζυμα. Συγκεκριμένα, το μη ειδικό ιστικό γονίδιο κωδικοποιεί ισοένζυμα νεφρών, ήπατος και οστών, το πλακουντιακό γονίδιο κωδικοποιεί ισοένζυμο του πλακούντα, το εντερικό γονίδιο εντερικό ισοένζυμο, το βλαστικό γονίδιο ισοένζυμο όρχεων, θύμου, πνευμόνων.

Περισσότερα...

Συμπληρώματα διατροφής για αύξηση όγκου

Η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών μέσω της διατροφής είναι απαραίτητη στα πλαίσια μιας διατροφής που περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την συντήρηση και ανάπτυξη όλων των ιστών του σώματος.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html