Δυσανεξία στη σοκολάτα

Η τροφική δυσανεξία στη σοκολάτα χαρακτηρίζεται από κακή πέψη ή διαταραχή της απορρόφησης ή αντίδραση υπερευαισθησίας στη σοκολάτα. Τα συμπτώματα είναι ποικίλα, εμφανίζονται μαζί ή μεμονωμένα:

Περισσότερα...

Δυσανεξία στο σιτάρι

Η τροφική δυσανεξία στο σιτάρι χαρακτηρίζεται από κακή πέψη ή διαταραχή της απορρόφησης ή αντίδραση υπερευαισθησίας στο σιτάρι και στα προϊόντα σίτου (π.χ. σταρένιο ψωμί). Τα συμπτώματα είναι ποικίλα, εμφανίζονται μαζί ή μεμονωμένα:

Περισσότερα...

Δυσανεξία στο γάλα

Η τροφική δυσανεξία στο γάλα χαρακτηρίζεται από κακή πέψη ή διαταραχή της απορρόφησης ή αντίδραση υπερευαισθησίας στο γάλα και στα προϊόντα του. Οι ασθενείς μετά από κατανάλωση γάλακτος μπορεί να εμφανίσουν:

Περισσότερα...

Δυσανεξία στο κρασί

Τα άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στο κρασί εμφανίζουν παθολογικά συμπτώματα κατά την διάρκεια της λήψης γευμάτων που περιέχουν κρασί. Τα συμπτώματα της δυσανεξίας στο κρασί δεν πρέπει να συγχέονται με τη μέθη, διότι εκλύονται με την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων κρασιού.

Περισσότερα...

Ψάρια και καρκινογένεση

Το ψάρι είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις με τις πρωτεΐνες του κρέατος. Η περιεκτικότητα σε λίπος κυμαίνεται από 0,5% έως 20%. Eνώ είναι γνωστή στο ευρύ κοινό η σχέση της καρδιαγγειακής υγείας με την ψαροφαγία λόγω των 3 λιπαρών οξέων που περιέχουν τα ψάρια, οξέα τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία των αγγείων, ελάχιστη έμφαση έχει δοθεί στην ιατρική πληροφόρηση που αφορά τη σχέση των ψαριών με τον καρκίνο.

Περισσότερα...

Ο χαλβάς απο ιατρική σκοπιά

Ο παραδοσιακός χαλβάς από ταχίνι  αποτελεί κλασσικά το γλύκισμα της Σαρακοστής. Παρά το γεγονός ότι λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και θερμίδες πρέπει να καταναλώνεται με σύνεση από διαβητικούς και παχύσαρκους ο χαλβάς έχει σημαντικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με τα παραδοσιακά δυτικά γλυκίσματα με βούτυρο και κρέμα γάλακτος.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html