Δυσάρεστη μυρωδιά ούρων

Κατά την διάρκεια του μεταβολισμού, παράγονται άχρηστες ουσίες στον οργανισμό, όπως ουρία, της κρεατινίνη και των όξινα προϊόντα. Η απαλλαγή του σώματος από τις άχρηστες ουσίες γίνεται με την παραγωγή του ούρου, στο οποίο ευρίσκονται διαλυμένες άχρηστες ουσίες του μεταβολισμού.

Περισσότερα...

Υψηλό φυλλικό οξύ

Το φυλλικό οξύ είναι μία κρυσταλλική υδατοδιαλυτή ουσία, η οποία συμμετέχει σε μια ποικιλία βιοχημικών αντιδράσεων του οργανισμού. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή του DNA και του RNA και αποτελεί συνένζυμο για τη σύνθεση μεθειονίνης. Οι ενώσεις του φυλλικού οξέος δρουν ως συνένζυμο στη μεταφορά ουσιών με μία ανθρακική ομάδα.

Περισσότερα...

Ζάχαρο

Με τον όρο μεταγευματικό σάκχαρο αποκαλούμε το μετρούμενο σάκχαρο του αίματος μετά την βρώση τροφής.

Περισσότερα...

Trans λιπαρά : γιατί είναι τόσο επικίνδυνα

Ο κλασσικός διαχωρισμός των λιπαρών ουσιών σε βλαπτικά για την υγεία κορεσμένα λιπαρά (ανευρίσκονται κλασσικά σε βούτυρο και τα ζωικά προϊόντα, έχουν στερεά μορφή σε θερμοκρασία δωματίου) και σε ευεργετικά για την υγεία ακόρεστα λιπαρά (ανευρίσκονται κλασσικά σε φυτικά έλαια είναι ρευστά σε θερμοκρασία δωματίου και έχουν ευεργετική δράση στην υγεία) δεν ισχύει πλέον σήμερα. Ήδη από τον εικοστό αιώνα, μία νέα κατηγορία λιπαρών, τα τρανς λιπαρά εισήχθησαν μαζικά από την βιομηχανία τροφίμων (π.χ. τηγανητά και ψητά φαγητά, fast food, τυποποιημένα τρόφιμα, εστιατόρια).

Περισσότερα...

Δημητριακό ζέα : απαντήσεις σε δημοσιογραφικά ερωτήματα

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν ετέθησαν από  δημοσιογράφους του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ.
 Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε σήμερα στο ένθετο ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στις 19-10-2013.

Περισσότερα...

Δυσανεξία στο μέλι

Η τροφική δυσανεξία στο μέλι χαρακτηρίζεται από κακή πέψη ή διαταραχή της απορρόφησης ή αντίδραση υπερευαισθησίας στο μέλι. Τα συμπτώματα είναι ποικίλα, εμφανίζονται μαζί ή μεμονωμένα:

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html