Οι γεύσεις του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου

Η γευστική Λέσβος

Το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση ελληνικό νησί μετά την Κρήτη και την Εύβοια έχει να σας προσφέρει ποικιλία εικόνων και γεύσεων. Για αυτό καλό θα ήταν να έχετε στα μπαγκάζια σας αρκετές ημέρες άδειας ώστε να το «γυρίσετε» και αθλητικά παπούτσια για να εξισορροπήσετε τις θερμίδες των εδεσμάτων που θα καταναλώσετε. Ο κόλπος της Καλλονής θεωρείται ο μεγαλύτερος σε έκταση κόλπος του νησιού, η φήμη του ωστόσο έχει να κάνει κυρίως με τις… σαρδέλες του! Απολαύστε λοιπόν σαρδέλες στα κάρβουνα πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για την υγεία!

Περισσότερα...

Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες

Νομός Κυκλάδων

Όπως κάθε Αύγουστο έτσι και φέτος οι Κυκλάδες έχουν την τιμητική τους! 32 νησιά σε κυκλική διάταξη γύρω από τη Δήλο, από όπου και πήραν το όνομά τους οι Κυκλάδες έχουν να αναδείξουν ποικιλία μοναδικών γεύσεων. Φημισμένα σταφύλια και κρασιά, αλλαντικά όπως λουκάνικα, σίγλινα, λούζα και απόκτι, ντομάτες, πατάτες (Νάξου), κάπαρη, φάβα και μοναδικά τυριά έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ των γεύσεων από νησί σε νησί.

Περισσότερα...

Οδοιπορικό στις γεύσεις της Κρήτης

Ένα νησί χίλιες και μοναδικές γεύσεις! Το ελαιόλαδο πρωταγωνιστεί στην παραγωγή του νησιού, ενώ ο παραδοσιακός ντάκος με παξιμάδι, ντομάτα και ξινομυζήθρα κατάγεται επίσης από εδώ. Δε θα παραλείψετε να γευτείτε τα τοπικά χόρτα όπως το σταμναγκάθι και τους ασκόλιμπρους, μεζέδες με σαλιγκάρια, μανιτάρια, τις διάφορες ποικιλίες τυριών καθώς και τα διαφορετικά πιάτα με πρωταγωνιστή το αιγοπρόβατο! Και βέβαια στα μπαγκάζια της επιστροφής, τυρί και ελιές τα απαραίτητα!

Περισσότερα...

Γεύσεις Ελλάδας …για τους εκλεκτούς!

Στάση στην Αιτωλοακαρνανία


Είτε περνάτε από εκεί, από και προς τις διακοπές σας στη Δυτική Ελλάδα, είτε ο τελικός προορισμός βρίσκεται στο νομό της Αιτολοακαρνανίας, δε θα πρέπει να παραλείψετε να κάνετε μια στάση για να πάρετε μαζί σας μια γεύση του τόπου! Και ποια άλλη θα μπορούσε να είναι η πιο χαρακτηριστική και μοναδική γεύση της Αιτωλοακαρνανίας παρά το αυγοτάραχο Μεσολογγίου!

Περισσότερα...

Γαστροταξιδεύοντας στα νησιά της Ελλάδας… Μέρος Γ'

Σκιάθος…η κοσμοπολίτισσα πατρίδα του Παπαδιαμάντη

Το νησί που έχει τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων. Η κουζίνα της είναι απλή και νόστιμη, γεμάτη από φρέσκια θαλασσινά, ψάρια, αστακούς, αλλά και πίτες, γιαπράκια κτλ. Οι αμπελώνες της παράγουν τον περίφημο Αλυπιακό οίνο, για τον οποίο ο Παπαδιαμάντης έχει κάνει αρκετές αναφορές. Τι να δοκιμάσετε κατά την επίσκεψή σας στο νησί…

Περισσότερα...

Γαστροταξιδεύοντας στα νησιά της Ελλάδας… Μέρος Β'

Ρόδος… η πριγκίπισσα των Δωδεκανήσων

Η αριστοκρατική Ρόδος είναι το πολυπολιτισμικό στολίδι των Δωδεκανήσων αφού αποτελεί το σταυροδρόμι τριών διαφορετικών πολιτισμών υιοθετώντας στοιχεία από την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική. Τη ροδίτικη κουζίνα, μάλιστα, τη συναντά κανείς ακόμα και στη Μικρά Ασία ή στην Ιταλία. Γι’ αυτό, αν την επιλέξετε σαν τον καλοκαιρινό σας προορισμό μη φύγετε από το νησί πριν να δοκιμάσετε τουλάχιστον κάποια από τα παραδοσιακά της πιάτα όπως:

Περισσότερα...

Γαστροταξιδεύοντας στα νησιά της Ελλάδας… Μέρος Α'

Μια ματιά στο Ιόνιο με προορισμό τη Λευκάδα

Ένα από τα στολίδια του Ιονίου πελάγους. Προσφέρει μαγικές εικόνες ενώ η θέα της παρουσιάζει αριστοτεχνικές εναλλαγές ταξιδεύοντας κανείς από το βορρά προς το νότο. Βέβαια, επειδή ως γνωστόν νηστικό αρκούδι δε χορεύει δε γίνεται να απολαύσετε τις γαλαζοπράσινες παραλίες ή τα γραφικά στενοσόκακα και τις κεραμοσκεπές των σπιτιών χωρίς να έχετε δοκιμάσει κάποιες από τις παραδοσιακές νοστιμιές του νησιού. Στη Λευκαδίτικη κουζίνα θα δείτε να συνδυάζονται αρμονικά οι Μεσογειακές γεύσεις με το Βενετσιάνικο στυλ!

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html