Γκρίζα μαλλιά; Φταίνε τα γονίδια

Διεθνής επιστημονική ομάδα ανακάλυψε το γονίδιο που σχετίζεται με τα γκρίζα μαλλιά, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το γκριζάρισμα έχει και μια γενετική παράμετρο.

Περισσότερα...

Σε τρεις χώρες θα δοκιμαστεί το εμβόλιο κατά της ελονοσίας

Το πρώτο εμβόλιο κατά της ελονοσίας στον κόσμο θα αρχίσει να διατίθεται το 2018 σε τρεις χώρες, την Γκάνα, την Κένυα και το Μαλάουι. Το εμβόλιο RTS, S εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα για να επιτίθεται στο παράσιτο της ελονοσίας, το οποίο εξαπλώνεται με το τσίμπημα κουνουπιών.

Περισσότερα...

Το χάπι της άσκησης

Εδώ και πολλά χρόνια είναι επιστημονικό δεδομένο ότι η άσκηση φέρει πολλαπλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Βελτιώνει την υγεία, τη μεταβολική λειτουργία, ενώ βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και οργάνων όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος και το ήπαρ.

Περισσότερα...

Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον ανθρώπινο μεταβολισμό, συμμετέχοντας σε πάνω από 300 χημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Περισσότερα...

Σύκα για φυτικές ίνες και ασβέστιο

Το σύκο είναι ένα φρούτο που συναντάται σε χώρες της νοτιοδυτικής Ασίας, της Μεσογείου αλλά και σε κάποιες περιοχές της αμερικάνικης ηπείρου όπου το κλίμα το ευνοεί.

Περισσότερα...

Τα δαμάσκηνα προλαμβάνουν τον καρκίνο του εντέρου;

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι γνωστό ότι βοηθούν άτομα με προβλήματα δυσκοιλιότητας, ωστόσο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι προστατεύουν και από εμφάνιση καρκίνου του εντέρου, λόγω της ιδιότητας τους να βοηθούν στη συντήρηση ωφέλιμων βακτηρίων στο κόλον.

Περισσότερα...

H μητέρα κληροδοτεί τα παιδιά με… φαλάκρα

Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν 287 παραλλαγές του ανθρωπίνου γονιδιώματος, που σχετίζονται με πάνω από 100 γονίδια και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης φαλάκρας στους άνδρες.

Περισσότερα...

Η λύση για τη δυσοσμία του ιδρώτα υπάρχει (αλλά δεν θα σας αρέσει)

Υποφέρετε από δυσοσμία σώματος; Για κάποιους λίγους άτυχους, δεν έχει σημασία πόσο συχνά κάνουν μπάνιο, η έντονη και ενοχλητική μυρωδιά του ιδρώτα τους δεν μπορεί να απομακρυνθεί ή να καλυφθεί – αλλά η επιστήμη θα μπορούσε να έχει τη λύση που ψάχνουν απεγνωσμένα.

Περισσότερα...

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για άσκηση;

Δεν θα παρατείνουμε την αγωνία – η καλύτερη ώρα για να κάνετε τη γυμναστική σας, είναι η ώρα που σας βολεύει, που νιώθετε ότι το σώμα σας μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα και έχετε διάθεση να ασκηθείτε. Γιατί, ασχέτως τι λένε οι ειδικοί και οι έρευνες, ο καθένας εξ υμών είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικό πρόγραμμα στη ζωή του.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html