10 απλοί τρόποι για να μην τα «θαλασσώσεις» στη ζωή σου

1) Σταμάτα να δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στο πως αισθάνεσαι.

Το πώς αισθάνεσαι, είναι πως αισθάνεσαι. Σύντομα θα περάσει. Το πώς σκέφτεσαι, είναι πως σκέφτεσαι. Σύντομα θα αλλάξει και αυτό. Πες στον εαυτό σου, ότι αυτό που νιώθεις το νιώθεις και αυτό που σκέφτεσαι, το σκέφτεσαι.

Περισσότερα...

Μαθαίνω να διεκδικώ!

Διεκδικητικότητα:

Από τις πιο σημαντικές δεξιότητες υπεράσπισης και φροντίδας του εαυτού μας! Υιοθετώντας μία διεκδικητική συμπεριφορά εκφράζουμε τα συναισθήματα και τα δικαιώματα μας, χωρίς να παραβιάζουμε και να προσβάλλουμε τα αντίστοιχα συναισθήματα και δικαιώματα των άλλων.

Περισσότερα...

Να φερόμαστε στα παιδιά μας όπως θα θέλαμε να μας είχαν φερθεί οι γονείς μας

Attachment parenting. Ένας όρος που ακούγεται τα τελευταία χρόνια! Μια μέθοδος ανατροφής των παιδιών μας βασισμένη στις αρχές της ενσυναίσθησης και της άνευ όρων αποδοχής. Mε το attachment parenting αναπτύσσεται ένας ισχυρός συναισθηματικός δεσμός μεταξύ γονέων και παιδιού.

Περισσότερα...

Η βιταμίνη D προστατεύει από τη γρίπη

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D προστατεύει από τις οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τα συμπληρώματα βιταμίνης D έχουν αποτελέσει ένα καυτό θέμα στους ιατρικούς κύκλους τα τελευταία χρόνια, με ορισμένους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι η χρησιμότητά τους παραμένει αβέβαιη.

Περισσότερα...

Η καθαριότητα ευνοεί το άσθμα!

Η παροχή καθαρού, πόσιμου νερού σε όλους του κατοίκους του πλανήτη αποτελεί έναν σημαντικό στόχο για δεκαετίες, αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, ενώ μειώνει τις πιθανότητες μετάδοσης μίας θανατηφόρας ασθένεια, θα μπορούσε επίσης να αυξάνει τον κίνδυνο άσθματος.

Περισσότερα...

Η αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής σχέσης στην Ατομική ή Ομαδική ψυχοθεραπεία

Πως βοηθά τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, η αποδοχή, η υποστήριξη και η εμπιστοσύνη του θεραπευτή ή της ομάδας?

Περισσότερα...

Πώς η πολιτική κατάσταση οδηγεί σε συναισθηματική υπερφαγία;

Ζούμε όλοι πρωτόγνωρες καταστάσεις στη χώρα μας. Συνθήκες που μας προκαλούν, σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως του τι υποστηρίζει ο καθένας, θλίψη, άγχος, ανησυχία, ακόμα και φόβο για το άγνωστο.

Περισσότερα...

Η οικονομική κρίση μας παχαίνει!

Εν όψει οικονομικής κρίσης θα περίμενε κανείς να αυξάνονται τα κρούσματα υποσιτισμού και μείωσης του σωματικού βάρους. Χαρακτηριστική έκφραση των περισσότερων είναι… «θα πεινάσουμε»! Επιστημονικές μελέτες, ωστόσο, καταγράφουν σε διεθνές επίπεδο το λεγόμενο «παράδοξο της πείνας με παχυσαρκία» (the hunger-obesity paradox). Παρατηρείται, λοιπόν, ότι όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση και μειώνεται το εισόδημα τόσο αυξάνεται το μέσο σωματικό βάρος των ενηλίκων. Εξάλλου, είναι επιστημονικά παραδεκτό πλέον ότι η παχυσαρκία τείνει να εμφανίζεται περισσότερο σε άτομα με χαμηλή κοινωνικο-οικονομική κατάσταση.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html